Апаратура за 16 хиляди лева получи като дарение Акушеро-гинекологичното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Поредният благороден жест е дело на дамите от "Зонта клуб“- Велико Търново.

Техниката, която медицинската структура получи, е изключително важна за отделението и включва пациентски монитор, който мониторира жизнените функции на пациентките след операция, два детски монитора, които следят наличието на родилна дейност и детски сърдечни тонове, два перфузора, които са абсолютно необходими за индукция и стимулация на родилната дейност, както и нова операционна маса. Дарението включва и два нови компютъра за нуждите на отделението, както и таблет, който лекарите ще използват за бърз достъп до системата, с която работят по време на визитации.

"С моето идване заедно с моя екип преди 8 години, се запознах с дамите от "Зонта клуб“, те бяха достатъчно любезни и добронамерени, за да откликнат на нашите нужди, които тогава наистина бяха големи. При всяка следващата година, ние получавахме от тях подаръци, но това, което получихме сега, е наистина уникално и ние сме изключително благодарни! Аз вярвам, че и великотърновските жени оценяват вашата помощ. Пожелавам ви да бъдете здрави и да запазите своя ентусиазъм, а нашата дружба да бъде за векове!“, сподели доц. д-р Светлозар Стойков, началник на АГ отделението.

Парите за апаратурата са събрани по време на ежегодния благотворителен бал "Бяло лято“, организиран от "Зонта клуб“ – Велико Търново.

"Искам да благодаря на нашите приятели и съмишленици, които ни подпомогнаха в тази кауза. Надявам се да продължим да бъдем полезни с каквото можем на АГ отделението и на болницата“, заяви президентът на "Зонта клуб“ – Велико Търново Мария Игнатова.