Живеем в паралелна действителност, изживяхме поредната безсънна нощ. Нищо не се прави след наводненията. Това каза в сутрешния блок на Радио "Фокус" "Добро утро, България" Ани Иванова, инициатор на местната гражданска инициатива "Възстановяване на село Каравелово". "Държавата отпуска милиони, които не се вижда къде са отишли. Имитира се дейност, обикалят комисии-фантоми, а ние обикаляме коритата на реките и езерата, правим снимки и ги публикуваме в социалните медии. По този начин се вижда каква е реалната ситуация", заяви тя. 

"Преживяхме поредната безсънна нощ. За нас стана традиция, вече шест месеца живеем в тази ситуация - да треперим, да се притесняваме за живота,за здравето, за собствеността си, за бъдещето си. Държавата не направи необходимото, каза Ани Иванова.

"Вчера, когато се обяви новото частично бедствено положение и излезе в медиите, беше показан един жълт багер, който беше без кофа, който влачеше в калта. Този багер показва каква е ситуацията при нас, какво направи държавата за нас", каза още тя, като допълни:  

"Сподели се, че тежка механизация е насочена към Каравелово и към Богдан, но този багер стоя два месеца неподвижно в Каравелово, без да свърши никаква работа и вчера реално няколко часа, след като се обяви отново бедственото положение, той се движеше напред-назад, отново без кофа. Живеем в някаква паралелна действителност. Ние чуваме, че държавата отпусна огромни средства, които се усвояват, а ние не виждаме те къде се влагат. Над 10 000 000 реално е сумата, която не видяхме къде отиде".

От думите й стана ясно, че хората минават не по улици, а през кратери, а дворовете в момента са езера.

"Ние чуваме и виждаме постоянно фантомни комисии. Ние, като граждани, неспирно обикаляме коритата на нашите реки и езера, публикуваме в социалните медии актуални снимки и по този начин се вижда каква е реалната ситуация", допълни активистката.