Бургаската английска гимназия скърби за своя възпитаничка. На страницата във фейсбук на учебното заведение се появи публикация, която съобщава за загубата на 14-годишнта Мария. Младото момиче страдаше от онкологично заболяване. Нейни учители и съученици опитваха да съберат средствата за скъпото лечение на момичено.

Ето какво пишат с прискърбие от учебното заведение:

С огромна болка в сърцата споделяме скръбната вест за загубата, която сполетя АЕГ "Гео Милев". Вчера, на 19.04.2024 г., само на 14 години осмокласничката Мария Атанасова напусна нашия свят. Въпреки усилията на медицинските специалисти, безусловната подкрепа на семейството, приятелите, учителите и съучениците на Мими, за съжаление, прекрасното момиче не успя да се пребори с рядкото коварно заболяване. От слънце Мария се превърна в звездичка, която ще свети на небосклона на спомените ни за нейната доброта, чистота и интелигентност.

Ръководството, преподавателите и учениците на АЕГ "Гео Милев“ изказват своите искрени съболезнования на близките на Мария Атанасова за непрежалимата загуба.