Макар да сте познат на повечето хора, както в Пловдив, така и в район "Западен", представете се накратко. С какъв професионален опит разполагате?

Роден съм и съм израснал в "Западен“, като и до ден-днешен продължавам да живея в района със семейството си. Бях заместник-кмет на "Западен“, след което и директор в Пловдивския общински инспекторат. През последния мандат бях избран за общински съветник. Познавам прекрасно района и в лично качество, и чрез длъжностите, които съм заемал, съм следял внимателно процесите в "Западен". 

Кое е първото нещо, с което ще се заемете, ако бъдете избран за кмет на "Западен“?

Ще обърна специално внимание на чистотата в района, зелената система и междублоковите пространства. Създаването на нови паркоместа и инфраструктурни проекти, които облекчават трафика, също са нещо много важно за един район. Предишният кмет Димитър Колев свърши много работа през последните 10 години начело на района и от тази база ще развиваме и надграждаме.

И като доказателство за тази приемственост ще кажа, че районната администрация вече работи по проект за изграждането на изцяло нова детска градина зад мол "Пловдив“. Предвижда се тя да е за седем групи, като ще има модерни детски площадки, басейн и всичко необходимо за комфорта на децата и техните възпитатели. Район "Западен“ е изключително бързоразвиващ се, тук има много млади хора и макар че за момента нямаме сериозни проблеми с местата в градините, тази нова сграда ще ни даде сигурност за години напред.

Досега се наблягаше изключително много на изграждането на паркове в "Западен“. Ще продължите ли с развитието на зелената система на района?

Разбира се. "Западен“ е най-зеленият район на Пловдив и това няма да се промени. Знаете за новия парк на мястото на бившата Гарнизонна фурна, който вече е изключително посещаван от жителите на района. Мога да ги уверя, че аз ще продължа тази линия на управление и паралелно с обособяването на нови зелени кътове ще работя активно по поддържането на вече изградените пространства. Предвиждам да облагородим междублоковите пространства, за да ги превърнем в любими кътове за отдих.

В тази връзка едно от най-важните неща в следващия мандат ще е възобновяването на работата по залесяването на 650 декара край Гребната база. Този прекрасен проект отлежава в Община Пловдив и една от първите ми задачи ще е да подновим работата по него.

Кои ще бъдат най-важните инфраструктурни проекти при евентуален ваш мандат?

Най-приоритетни ще са проектите отпушващи трафика, като бързото завършване на пътната връзка "Модър – Царевец“, изграждане на връзката между бул. "Свобода“ с ул. "Шести септември“ и разтоварването на Пещерско шосе. В изключително напреднал етап е изграждането на връзката между Коматевско шосе и "Прослав“, пътят през "Терзиите“ вече е отразен в кадастъра, като ще търсим средства за изграждането му.

Паралелно с това ще ремонтираме вътрешнокварталните улици и тротоарните настилки. Ще работя и за велоалеи, свързващи квартал "Прослав“ с Гребната база, както и по бул. "Свобода“ от "Копривщица“ до "Розариума“.

Има готови проекти и за реконструкцията на улица "Генерал Колев“, за която има разрешение за строеж. Предстои и ремонтът на улица "Царевец“, Ще работим и по изграждането на повдигнати пешеходни пътеки, тъй като безопасността за мен лично винаги е била на първо място. Ще търсим подкрепата и партньорството на Голяма община и съм убеден че в лицето на нашия кандидат на ГЕРБ Костадин Димитров това ще се случи.

Как според вас ще се разреши проблемът с паркирането?

Както знаете, в район "Западен“ бе изграден първият в страната общински многоетажен паркинг. Смятам, че точно това е решението на проблема, трябва да построим поне още един такъв обект, като обследваме внимателно наличните терени за евентуално строителство на втори многоетажен паркинг. Предвиждаме и изграждане на нови паркоместа там, където е възможно.

Ще запазите ли политиката на отворени врати на районното кметство?

Категорично ще продължим практиката да контактуваме постоянно с гражданите. Смятам, че нищо не може да замени директния контакт, затова ще има пълна приемственост с досегашния кмет Димитър Колев – ще запазя практиката да имам приемни часове всеки работен ден, отворени за комуникация ще останат и всички останали канали, които днешните технологии предлагат. Нещо повече – в рамките на кампанията ще обходя целия район, като целта ми е да се срещна с максимален брой хора, да чуя лично техните проблеми и препоръки, за да работя за тяхното решаване.

На местните избори кандидатите на ГЕРБ за кмет на район "Западен" Ангел Славов, за кмет на Пловдив Костадин Димитров и листата с общински съветници е под номер 7 в бюлетините.