Заради отпадането на частта с хидромелиорациите в Плана за възстановяване и устойчивост след преработването му от правителството на Петков, обекти като тревненския язовир за питейни нужди "Нейковци" останаха извън възможностите за строителство с европейски средства. Въпреки това ГЕРБ се ангажира при възможност за съставяне на стабилно правителство, да продължи работата по проекта". Това каза в Трявна кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който в продължение на 9 години поддържа свой офис в региона и подкрепя развитието му с множество инициативи и дарителски кампании, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Той припомни, че в последния мандат на ГЕРБ е изготвен инвестиционен проект за язовира, готов е и Подробният устройствен план, извършени са процедурите по отчуждаване, остава да се реализира самото строителство. "За съжаление и този обект, както всички, през последните три години са оставени на трупчета", коментира още Новаков. Той беше категоричен, че Питейният язовир "Нейковци" е сред водещите приоритети в програмата на ГЕРБ.

Андрей Новаков посети днес Трявна, заедно с кандидатите за народни представители Михаил Митов, Атанас Атанасов, Мария Пенева и Максим Садинов, където проведе среща с представители на местния бизнес и разговаря с тревненци и гостите на града в центъра на Трявна