Провеждането на честни и прозрачни избори ще бъде водещ приоритет през следващите два месеца за областния управител на Русе Анатоли Станев. Това обяви той минути след като стана ясно, че остава на поста и в настоящия служебен кабинет. "Веднага започвам разговори с ръководствата на институциите от региона, които имат отношение към проблема с купуването и продаването на гласове. По никакъв начин не трябва гражданите да имат съмнения в истинността на вота, който ще упражнят на 2-и октомври. Те трябва да знаят, че техният глас има значение, а няма да бъде заметен някъде“, заяви Станев. "Хората са изморени от политическите раздори и противоборства и със сигурност искат стабилност и ясна визия за преодоляване на кризите, които връхлетяха обществото“, допълни още той.

Областният управител е категоричен, че ще продължи да работи и по приоритетите, които заложи в началото на предходния си мандат, започнал на 14-и януари тази година. Сред тях са подобряване на свързаността на региона с останалата част на страната и с Румъния посредством реализирането на мащабни инфраструктурни проекти, както и по-тясно сътрудничество с местната власт. Последното според Станев е необходимо, за да може държавата да бъде по-близо до проблемите и в по-малките населени места и да съдейства за тяхното решаване. Активно продължава и работата с румънските партньори по възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево, която е финализирана от българска страна.

"Ще продължа да работя в посока дългосрочното и трайно подобряване на свързаността на областта, в т.ч. изграждането на втори мост над река Дунав при Русе. Приоритет пред мен ще бъдат и перспективите с изграждането на магистралата Русе – Велико Търново“, каза Станев. Според него дългосрочните приоритети трябва да продължат да бъдат водещи в управлението, като не по-малко внимание ще бъде отделено на подготовката на предстоящите избори.

Припомняме, че по-рано днес по време на заседание на Министерски съвет 25 от общо 28-те областни управители в страната бяха освободени.