Анастас Ангелов е на 24 години, студент в специалност "Национална сигурност" във ВУСИ. Той е кандидат за народен представител от листата на "БСП за България“ за 16 МИР – Пловдив. На изборите на 9 юни ще търси доверието на пловдивчани с номер 24 в бюлетината и преференция 104.

- Г-н Ангелов, какво ви накара да се кандидатирате за народен представител?

- След като виждам, че живота на младите хора има нужда от промяна, от подобрение, от промяна в законите, за да работят процесите, най-естественото нещо е да се включа в политиката, за да мога да променя нещо.

- А кои са основните каузи, зад които ще застанете в парламента?

- Най-напред е здравето на хората. Здравната реформа - такава, каквато я предлага БСП - трябва да се състои. А именно и най-важно - болниците да не са търговски дружества.

Друга важна кауза е образованието. Стотици, ако не и хиляди млади хора завършват с желание своето образование, а не намират реализация. Уж бизнесът иска специалисти, а след това много малко от тях биват наемани.

Също така трябва да се погрижим за икономиката, за да се повиши заплащането на хората в България, за да искат младите да останат в държавата ни.

Имам и друг приоритет, а именно развитие на спорта до степен, че да е достъпен за всички възрасти, не само за младите.

- Защо хората трябва да гласуват на 9 юни?

- Хората искат реална промяна. Ако не отидат до урните, ще бетонират властта на ГЕРБ. ГЕРБ държат администрацията и корпоративния вот. Ето защо, ако разумните хора искат промяна, да отидат до урните и да гласуват за партия, на която вярват, че е алтернатива на модела ГЕРБ. Аз считам, че тази партия е единствено БСП.

- Порок или предимство е младостта в политиката?

- В по-голямата си част младостта е предимство. Може да сме по-неопитни, но имаме хъса и желанието да променим негативните процеси в страната, а те преобладават в момента: свита икономика, ширеща се корупция, съсипано здравеопазване, образование, социални услуги и много други.

- Кои са основните ценности за Вас?

- Моите ценности са тези, на които съм възпитан от семейството си, но съм се старал да бъдат ценности и за приятелите, които съм избрал в обкръжението си. Това са доблест, честност и достойнство, грижа за възрастните и малките деца, изобщо грижа за хората. Искам да имам достойна професия с достойно заплащане, искам да създам семейство тук - в България, и да възпитам децата си в обич и уважение към Родината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!