В понеделник в сградата на Четвърто Районно управление за срок до 24 часа е задържан 21-годишен криминално проявен бургазлия за извършени множество кражби на хранителни стоки и алкохол от бургаски магазини. Задържането му е след сигнал от служител в охранителното звено на магазин, разположен до бл. 79 в к-с "Меден рудник“, който около 11.30 ч. в понеделник забелязал мъжа, който многократно посещавал магазина с цел извършване на кражби и наблюдавайки действията му, подал сигнал в СОТ-фирмата на обекта.

Междувременно бургазлията се опитал да напусне магазина, но служителят го помолил да остане на място до пристигане на екипа от СОТ. Посетителят започнал да обижда охранителя и го заплашил с убийство. Освен това отправил физическа агресия, дърпал дрехите му и го блъскал по тялото, след което успял да избяга от магазина, укривайки се.

Установен е впоследствие и задържан от полицейските служители на Четвърто районно управление – Бургас. Конвоиран е със служебен автомобил "Шкода Рапид“, до помещения за задържане, разположени в Пето Районно управление – Бургас. При пристигане в к-с "Лазур“ и излизане от служебния автомобил задържаният побягнал в посока бл. 57. След около 20 метра мъжът се навел и взел от земята някакъв предмет. Служителите възприели действието на бургазлията за реална заплаха и единият от тях след отправяне на ясно предупреждение, използвал служебния си тейзър.

21-годишният мъж е задържан и откаран за преглед в УМБАЛ – Бургас, след което е приведен в помещението за настаняване на задържани лица. С прокурорско постановление мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка "Задържане под стража за срок от 72 часа“.

Установено е, че сред последните му прояви е кражба на хранителни продукти от магазин, разположен на ул. "Мара Гидик“, осъществена на 2 март около 17.30 ч.  Той е откраднал хранителни продукти на обща стойност 273,20 лв. от магазин, в к-с "Меден рудник“ за времето от 21 до 24 март. Задигнал е хранителни стоки и алкохол на обща стойност 66,91 лв. от магазин до бл. 79 в к-с "Меден рудник“, осъществена на 21 март.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 21-годишния криминално проявен бургазлия продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.