Художникът Александър Дойчинов е тазгодишният носител на награда "Добри Чинтулов“. Той бе определен от Обществената комисия за избор на носител на приза. Той се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Александър Дойчинов е роден през 1958 г. в гр. Сливен. Завършва живопис в Националната художествена академия през 1988 г. Той е дългогодишен председател на представителството на Съюза на българските художници в Сливен, както и преподавател и директор на Национална художествена гимназия "Димитър Добрович“ – Сливен. Художник и преподавател, лауреат  на различни награди от национални изложби и конкурси. Участва в творчески колективи за архитектурни и дизайнерски проекти. Реализира мозаечни пана, стенописи и проекти за естетизация на градската среда. Работи и в областта на живописта. В творческата му биография се отличават редица самостоятелни изложби в страната и чужбина.  Участва активно в национални пленери и симпозиуми.

Тази година постъпилите номинации в Община Сливен за наградата бяха две. Александър Дойчинов бе предложен от Съюза на българските художници. Втората номинация бе за писателя Атанас Цонков. Неговата кандидатура бе изпратена от Съюза на независимите български писатели.

Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония в рамките на програмата за отбелязване на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден.