На днешното тържествено заседание на Общински съвет – Банско, с пълно мнозинство, бе гласувано предложението за връчване званието "Почетен гражданин на Банско“ на големия български състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов и рекламно лице на Банско, предаде репортер на "Фокус“.

Мотивите за взетото решение, подписано от всички общински съветници, бе представено в зала от председателя на местния парламент Георги Икономов. Пред своите колеги и представителите на медиите, той изтъкна, че като спортист Алберт Попов има множество отличия, винаги носи логото на Община Банско и в медийните си изяви у нас и в чужбина - винаги изтъква приноса на курорта в своята подготовка.

От своя страна Алберт Попов благодари за честта, която му оказват от Община Банско и Общински съвет – Банско. По думите му Банско не веднъж се е доказало като световен курорт, като най – голямото свидетелство за това са стартовете на Световната купа, които се провеждат в курорта.

"Банско е нашият втори дом. Винаги се чувстваме добре, когато дойдем да тренираме тук“, каза още Попов и допълни, че развитието на Банско през годините е огромно.

На Алберт Попов и на неговият треньор Ивайло Борисов бяха отпуснати парични награди в размер на 5 хил. лв. и 3 хил. лв. Ивайло Борисов пък получи почетен знак на Банско за приноса му в утвърждаване на зимните спортове, цялостната му треньорска дейност и популяризиране на курортния град.