Акустичното турне на Васко Василев в България започва от Кюстендил, съобщиха от отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил.  Сцената на драматичен театър Кюстендил ще даде старт на националното акустичното турне на Васко Василев. Това ще бъде и първият концерт на цигуларя в града. Началото е в 19.00 часа в голямата зала на театъра.

"Тръгвам към това турне с голямо любопитство.“, споделя Васко Василев. "Избрахме Кюстендил за начало на концертите, защото никога не съм свирил там, а има прекрасен театър. Очаквам с голямо нетърпение да пристигна в България. Планирали сме с Христо Русев, фотографът, който направи книгата-фотоалбум, да се срещаме с хората след всеки концерт, за да може наистина срещата ни да е пълноценна и да я помним, защото за един артист няма нищо по-смислено от това общуване.“, допълва Васко.

На сцената заедно с Васко ще се качат Carlos Llave, китара, Juan Heredia, перкусии и Gilberto Pereyra, бандонеон. Компанията от Испания и Аржентина подсказва и репертоарът – фламенко и танго, и разбира се, класика.