Изложбата "Нашенци" е част от акцентите в днешната програма на форума Фоайе на книгата с автограф, който тече във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус". Експозицията ще бъде подредена в Регионалната библиотека "Петко Р. Славейков", а официалното откриване ще е от 14:00 часа.

Изложбата е част от фонда на Литературно-художествен музей "Чудомир" - Казанлък, като участие в нея имат и актьори от МДТ "Константин Кисимов" - избрано от спектакъла "Не сме от тях". Чудомир е творческият псевдоним на един от най-значителните български писатели и художници – Димитър Чорбаджийски. Чудомир е уникален с блестящите му повече от 2500 карикатури, ескизи, скици, портрети, композиции и великолепните му хумористични разкази и фейлетони, издадени в 5 сборника и преиздавани повече от 60 пъти. Десетилетия наред те са разсмивали и ободрявали цяла България.

Част от днешните събития са още две срещи на ученици от града със Слави Стоев, който ще представи пред тях книгите "Сбогом страшен чехъл" и "Продавач на омраза". В 14:30 часа в библиотеката започва среща-разговор с главния редактор на в-к "Стършел" Михаил Вешим, на която ще бъде представен романа "Химия на шегата". В 17:30 часа на същото място ще бъде представена книгата "...И заживели щастливо" от Мадлен Алгафари.

Фоайе на книгата с автограф продължава до края на тази седмица. Повече за това, което предстои, можете да прочетет тук.

Луиза ТРАНЧЕВА