Летни занимания за деца организира и през тази година Общинския детски комплекс във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Дейностите, които ще са в Центъра за подкрепа за личностно развитие, започват официално на 3-ти юли и продължават до началото на септември.

Първи в графика са включени уроците на танцова школа за деца и младежи "Динамик“, които ще продължат от 3-ти до 7-ми юли. Това е група за модерен балет за деца и ученици до 12 клас с ръководител Валентина Караиванова. Успоредно с нея ще работи и школата по "Изобразително изкуство“.

Втората седмица е за музикалната школа на педагога Веселин Атанасов, а след него – от 17-ти до 21-ви юли ще е ателието "Творя, играя, мога“, което се води от директора на комплекса Анелия Пейчева. То е насочено към най-малките ученици – от начален етап на обучение.

В края на юли ще има вокална школа и клуб по История на родния край /за по-големите ученици между 5-ти и 12-ти клас/. Школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова ще отвори врати от 7-ми до 11-ти август, а курса за народни хора и ръченици на преподавателя Петър Петров започва от 14-ти август.

Последни ще са заниманията по Английски език, които започват на 21-ви август.

Летните занимания по интереси в ОДК са напълно безплатни и ще се провеждат от 9:00 до 13:00 часа в сградата на комплекса. За да се включат децата в тях, е необходимо родителите да попълнят предварително заявление.