Започва традиционната вече за старопрестолния град акция под надслов "Купи и дари“. Нейни организатори и този път са младежите от Ротаракт клуб – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. През 2022-а в кампанията, която се реализира повече от десет поредни години в старата столица, се включват шест хранителни магазина. Това са супермаркетите "Хаджирадеви" на ул. "Филип Тотю"; "Класико" в кв. "Картала", в кв. "Бузлуджа" (над спирка "Качица") и в Mall – Велико Търново; магазини "Стиви" в кв. "Кольо Фичето" и кв. "Бузлуджа".

Акцията ще се проведе в дните между 2-и и 20-и декември. Всеки, който иска да се включи, може да купи и да остави трайни продукти в специално обозначените колички, които ще са на входовете или изходите на магазините. Сред продуктите, които можете да дарите, са олио, оцет, зехтин, брашно, боб, леща, ориз, консерви, захар и сладки изделия, макарони, перилни и почистващи препарати и други. Всичко събрано ще бъде разпределено и предадено на нуждаещи се от подкрепа семейства от Велико Търново и региона за предстоящите празници.

"Нека заедно направим нечии празници по-уютни, топли и приятни! Нека заедно бъдем промяната и причината за усмивки и щастие в нечие домакинство!“, призовават организаторите.

Луиза ТРАНЧЕВА