Акция за почистване на едно от знаковите места във Велико Търново – автомобилният полигон над Военното училище организират доброволци от града, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. Идеята и инициативата са на TurnovoRuns и Калин Василев. Кампанията е насрочена за събота /15 октомври/ и ще се проведе във времето от 11:00 до 13:00 часа. Сборния пункт е на полигона до гробищния парк на старата столица.

"Едно от най-знаковите и важни места в града тъне в мизерия и разруха. Автомобилният полигон на Велико Търново е превърнат в кочина! На това място почти всеки един от нас (хиляди хора) сме започнали да се учим да караме автомобил. Ние гражданите и фирмите, които ползваме полигона, се сблъскваме със стряскащата мизерия сътворена от нас самите, но никой не е направил нищо по въпроса. По сигнал на будна съгражданка ние задружно ще обединим сили и ще почистим поне малко от човешката мизерия. Ситуацията там е сериозна, трудоемка и изисква ресурси. Ние няма да успеем да го преобразим в едно красиво място, но поне малко ще възвърнем нещата. Който някога е бил на полигона, да идва“, призовават организаторите на акцията.

Всеки, който иска да се включи, е добре дошъл да го направи, припомня и самият Калин. Уточнява и, че ще има осигурени работни ръкавици, чували и ножици за храсти, от доброволците е нужно само желание за помощ. Допълнително информация можете да получите на тел. 0889/ 223 374.

Ако искате да подкрепите TurnovoRuns и техните прояви, можете да станете дарител. Повече – на www.tarnovoruns.com.

Луиза ТРАНЧЕВА