Марихуана, канабис и амфетамин иззеха при проверки служители на полицейските управления във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че акцията се е провела в рамките на отминалите 24 часа, предаде кореспондент на "Фокус“.

Вчера сутринта е извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 23-годишна от село Владиня, известна на полицията. Намерени и иззети са около 20 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Като съпричастни към извършеното деяние за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани 23-годишната обитателка на имота и 41-годишиен мъж от разградското село Желязковец.

Снощи в железничарския град е проверен 23-годишен местен жител. Намерени и иззети са около 0,5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. При последвало претърсване в обитавано от него жилище са открити и иззети още около 1,5 грама от същото вещество. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия ден в свищовското село Овча Могила е извършена проверка в жилище, обитавано от 29-годишна жена. Намерени и иззети са около 55 грама растителна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана и 22 пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин.

Около 22:30 часа в четвъртък в крайдунавския град са проверени двама мъже на 35 години от село Мерданя и на 40 години от Велико Търново, известни на полицията и осъждани. След като вижда полицаите, единият е изхвърля на земята пакет, съдържащ около 65 грама растителна маса, която при тестване е реагирала на марихуана и електронна везна.

По всички случаи в съответните полицейски управления са започнати досъдебни производства, работата по които продължава.