Специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотици се проведе на територията на Великотърновска област, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че са иззети сериозни количества канабис, малко амфетамин и метамефетамин.

В група младежи, спрени за проверка в старата столица, са намерени малки количества канабис и амфетамин. При друга проверка в жилище в областния град, обитавано от 22-годишен, са намерени около 5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис и малко количество метаамфетамин.

В имот в Долна Липница полицаите са открили засято в двора растение от рода на конопа с тегло на листната маса около 680 грама, което при полеви наркотест е реагирало на канабис. Засято растение от рода на конопа е немарено и при проверка в жилище в Елена, с тегло на листната маса около 200 грама. В имота е установено и пликче, съдържащо около 1 грам вещество, реагиращо на канабис.

По всички случаи в съответните полицейски управления са образувани досъдебни производства.

Полицаи от Велико Търново иззеха и 174 литра незаконна ракия от жилище в старата столица. По случая е образувана преписка.