От полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението и контрабандата на акцизни стоки, без поставен задължителен бандеролен знак.

На 08.12.2023 г. в гр. Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е извършена проверка на сергия, находяща се в кооперативния пазар в града, където е установено, че се съхранява и продава около 16 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол.

При съвместни действия на полицейски служители на РУ-Сандански и служители на Агенция "Митници“, на 08.12.2023 г. са проверени павилион в района на ул. "Тодор Каблешков“ в гр. Сандански, където е намерена пластмасова туба, съдържаща около 9 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол и питейно заведение с прилежащо към него складово помещение в с. Дамяница, общ. Сандански, където са открити три пластмасови бутилки, съдържащи общо около 14 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол.

На същата дата от полицейски служители на РУ-Петрич и служители на Агенция "Митници“ е установено, че в ресторант в гр. Петрич се продава около 3 литра наливен етилов алкохол, без задължителен бандеролен знак, а на сергия в района на ул. "Рокфелер“ в гр. Петрич – около 4 литра наливен етилов алкохол, без поставен бандеролен знак.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.