Започва вторият етап от традиционната полицейска акция "Зима“. Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново припомня за "Фокус“, че той е насочен към участниците в движението, протича под надслов "Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“ и продължава до 20 ноември.

"Дейността на контролните органи ще бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците, както и над водачите, неосигуряващи предимство. В този период ще се извършва активен контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане, както и за даване от водачите на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани ефективни санкции.  Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието (при сумрак или на неосветени или слабо осветени участъци), движещи се неправилно особено извън населените места“, допълва Христова

В края на втория етап от кампанията, на 20 ноември и във Великотърновска област, както и в цялата страна, ще бъде Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

Луиза ТРАНЧЕВА