Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда в област Бургас. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Тя е започнала рано тази сутрин в 7.30 часа.

Има множество задържани, както и иззети вещи – предмет на битови престъпления. Проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. 

Важно уточнение е, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост.

"В последните три месеца, благодарение активните полицейски действия са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие", поясни говорителят на ОДМВР-Бургас. 

Паралелно, на КПП-та около град Бургас продължават проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция.

В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.

Мария ПОПЧЕВА