Сдружение "Заедно правим добрини" в Добрич обяви най-новата си инициатива в рамките на кампанията "Капачки за благотворителност - МБАЛ-Добрич", предаде репортер на Агенция "Фокус". Акцията е наречена "Детски книжки". Идеята е да се съберат такива издания, с които ще бъде обогатена библиотеката в Отделението по педиатрия в Многопрофилната болница. 

Книжките могат да бъдат нови или използвани, но в добро състояние. За предаването им гражданите могат да се свържат със сдружението  чрез съобщение на Фейсбук страницата му. Пункт за предаване е павилионът за цигари и пакетирани стоки пред хотел "България".

Акцията започва от днес и ще продължи до 11 декември 2022 г. Продължава и кампанията за събиране на пластмасови капачки и кенчета. Всеки, който желае да се включи, може да следи чрез социалната мрежа възможностите за предаване или да се свърже онлайн със сдружението. Тази година то инициира изключително успешна кампания, която привлече много съмишленици и събра средства за закупуване на операционна маса, която вече се използва в хирургията и родилната помощ в МБАЛ-Добрич, а стойността й е 45 000 лв.  

Жулиета НИКОЛОВА