Двама задържани, голямо количество обработен и необработен друсан чай и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик, са резултатите от провежданата и към момента на територията на кв. "Победа“ специализирана полицейска операция, съобщиха от ОДМРВ – Бургас.

Криминално проявените мъже са стари познайници на служителите от Първо Районно управление - Бургас, които в началото на март отново извършиха претърсване в обитаваната от тях къща, разположена на ул. "Кракра". Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия, бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама друсан чай.  Открити бяха монети, и книжни банкноти на обща стойност от 2 500 лева.

В хода на днешната специализирана акция са извършени проверки и на други три адреса в кв. "Победа“. На един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. друсан чай, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

Установени са и лица, закупили наркотични вещества от задържаните  за срок до 24 часа бургазлии, които са разпитани в качеството на свидетели.

Работата по случаите продължава.