Това, което Министерството на икономиката и индустрията направи през последните няколко седмици, беше, от една страна, да спрем възможността Пловдивският панаир да продължи по курса, който е поел в момента, така че да бъде защитен интересът на държавата и успяхме това да го направим.

Акциите на държавата в Пловдивския панаир няма да бъдат прехвърляни към частното дружество (б.р - дружеството "Пълдин Туринвест" на Георги Гергов), те вече са обезпечени. Това обяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов на пресконференция в Министерския съвет, предаде репортер на "Фокус".

"Искам да отбележа, че публичните частни партньорства не са нещо лошо. Просто в последните години Панаирът в Пловдив се управлява неефективно и няма ясна стратегия за развитие."

"Панаирът над 100 години е бил вратата на българската индустрия към света. Това е съоръжение, което държавата със сигурност трябва да запази. Стотици компании са участвали в изложенията и ще продължат да го правят. Пловдиският панаир ще продължи да функционира по предназначение. Оттук нататук  стъпките, които предприемаме, е да разработим ясна програма как ще функционира и какви са целите му, които си поставяме", допълни той.