В съвместното предаване на "Фокус" и Община Кюстендил – "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история“, ще говорим за новия проект на Община Кюстендил, чрез който ще бъдат подменени старите лампи на уличното си осветление с нова LED технология. Новите осветителни тела ще бъдат с понижени загуби на ел. енергия, в същото време ще светят по-ярко. С подробностите ще ни запознае Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил.

На 10 февруари пчеларите ще отбележат своя празник. Тогава Православната църква чества деня на Свети Харалампий. Според народните традиции 10 февруари е и ден на пчеларя, а силата на меда е открита именно от светеца. За състоянието на пчеларския сектор ще говорим с Тихомир Стоицов, председател на местния браншови съюз.

Ще отворим врати и за рубриката – "Книгите, които ни свързват“. Днес ще говорим с популярния телевизионен водещ Драгомир Драганов, който дари на кюстендилската библиотека своята детска мечта – Цирковата си стая.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.