В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил – "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история“, ще говорим за стартиралата процедура за разработването на нова програма за подобряване качеството на атмосферния въздух. По темата ще разговаряме с главния еколог на общината – Ирина Велкова. В Кюстендил тече и процедура по сформиране на Културен съвет. Сред неговите цели ще бъде подпомагане на заетите в сферата на изкуството и културата. Подробностите ще научим от Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил.

Ще говорим и за обявения областен конкурс за детска рисунка на тема "Аз искам да стана…“. Целта на конкурса е да се визуализират детските представи за професиите, които често са неясни или неточни. Наш гост в предаването ще бъде кариерният консултант Даниела Пейчева. В предаването ще посетим и Регионалният исторически музей в Кюстендил, който има зад гърба си 125-годишна история. С неговия директор Валентин Дебочички ще говорим за това, каква е била последната година за културния институт.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.