В съвместното предаване на "Фокус" и Община Кюстендил – "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история“, ще говорим за образование, култура, история и традиции. Ще поставим акцент върху предстоящия форум "Висше образование в България". На него представители на водещи университети от България ще предоставят актуална информация и рекламни материали на кандидат - студентите. По темата ще разговаряме с кариерният консултант Даниела Пейчева.

Началникът на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил Дима Укалска ще разкаже за националния конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа“. "Културата на хранене в древността“ е темата на детската музейна работилница, организирана от Регионалния исторически музей в града. Наш гост в предаването е музейният експерт Мирослава Таскова.

В предаването ще обърнем внимание и на предстоящия народен празник – Баба Марта. По темата ще разговаряме с Катя Хаджийска, майстор по дамско и мъжко шивачество.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.