В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил – "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история“, ще говорим за изготвената картотека за настаняване на нуждаещи се семейства в общински жилища. Картотекирането на гражданите се извършва по реда на Закона за общинската собственост и Наредбата за реда за управление и разпореждане с общински жилища на територията на Кюстендилска община. За нейната актуализация ще разговаряме с Радостина Георгиева, началник на отдел "Здравеопазване и жилищна политика“.

Ще ви предоставим подробна информация и за събитията, включени в културния календар за първия месец на годината. Акцентът е поставен върху официалния празник на града – 29 януари, когато ще бъдат отбелязани 145 години от Освобождението на Кюстендил. Наш събеседник ще бъде Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“.

Ще отворим врати и за рубриката – "Книгите, които ни свързват“. Всеки втори понеделник от месеца съвместно с екипа на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", ви запознаваме с всичко ново и любопитно в света на книгите и Библиотеката. Гост в рубриката ще бъде директорът на културния институт София Пейчева.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.