В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил – "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история“, ще поставим акцент върху предстоящото последно за годината заседание на Общинския съвет, а събеседник по темата ще бъде председателят на местния парламент Иван Андонов, който ще обобщи и каква е била изтичащата година за най-важния орган на местното самоуправление.

Годишната изложба на кюстендилските художници беше открита в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“. По традиция експозицията включва творби на автори, чийто живот и творчески път е трайно обвързан с Кюстендил и околностите му. Гост в предаването ще бъде директорът на галерията в града под "Хисарлъка“ – Валентин Господинов.

В Кюстендил се състоя награждаване на победителите в Общински конкурс за детско творчество "Коледа е, стават чудеса". Темата ще продължим с Бойко Малинов, директор на Обединен детски комплекс – Кюстендил. "Коледен стан" беше темата на музейните занимания за деца през месец декември в Кюстендил. Тя представи един от най-старите занаяти – тъкачеството, а подробностите ще научим от музейния експерт Мирослава Таскова.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.