В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил – "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история“, ще говорим за направеното предложение за увеличаване на размера на такса "Битови отпадъци“. То се налага поради нарасналите разходи, свързани със събирането, транспортирането и извозването на битовите отпадъци на територията на цялата община. В същото време това ще позволи да се закупят нова техника и съдове за смет, което ще доведе и до подобряване на извършваната услуга. По темата ще чуем кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Тази седмица предстои заседание на Общинския съвет в града. Темата ще продължим с настоящия председател – Иван Андонов.

Шест нови проектни предложения подготвя Община Кюстендил. Те касаят образователна инфраструктура и социални услуги, в подкрепа на възрастни и деца. По темата ще разговаряме с Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил. В предаването ще ви разкажем и за благотворителната инициатива "Миг човечност“.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.