Айкидо за деца и възрастни и Аеробика с Габи са две от новите дейности в богатото портфолио на Читалище "Родина“ в Стара Загора, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Айкидо е съвременно японско бойно изкуство. Чрез практикуването му, трениращият се усъвършенства не само физически, но и духовно. Пълноправен член на Българска Айкидо Федерация, Айкидо клуб "Имеон“ е най-големият в България, основан през 2000 година и има дългогодишен опит. Сега, "АЙКИДО Клуб Имеон–Стара Загора“ предлага тренировки за деца /от 7 години/ и възрастни /без ограничения/ с квалифициран инструктор към Българска Айкидо федерация и Световната Айкидо федерация Айкикай. Тренировките се провеждат три пъти седмично във физкултурния салон на СУ "Васил Левски“.

Аеробика с Габи е уникална възможност да се тренира с Габриела Ковачка, бивш национален състезател по спортна аеробика, усмихнат и всеотдаен професионалист. Тренировките са доста натоварващи, зареждащи и енергични. Подържането на физическата форма допринася за добро здраве, намалява риска от развитието на диабет, сърдечно-съдови заболявания, инсулт, а също така спомага за отделянето на ендорфин /хормона на щастието/. Тренировките по Аеробика с Габи се провеждат два пъти седмично в залата на Холистичен център "Вдъхновение“ /бул. "Цар Симеон Велики“, №130, ет.2/

Рени АТАНАСОВА