Адвокатът на семейството на момчето, заснето в унизителния клип с Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, посочи, че на младежа е оказано психологическо насилие. Димитър Киров коментира, че в момента момчето е потиснато.

"Гледанията на клипа вече минават милион - състоянието му няма как да е добро. Както неговото, така и на семейството му. Младежът е в състояние, че реално няма психическата възможност да откаже на подобен натиск", добави той пред NOVA.

По думите на Киров замесените в клипа са били напълно наясно какво извършват. "Това е чисто психологическо насилие, което му е оказано. Нямал е възможност и сила да откаже", смята адвокатът. Той ще настоява за възможно най-тежкото наказание за замесените. 

На този фон и прокуратурата ще поиска днес съдът да наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката. Срещу тримата в четвъртък беше повдигнато обвинение за хулиганство.

Вече стана ясно, че Петко Караилиев - Чеченеца има условна присъда от 2017 година. Изпитателният ѝ срок е изтекъл през 2021 г. и към момента той се води реабилитиран. Тодор Чалъков - Тошо Куката има седем присъди като непълнолетен и заради това не е лежал в затвора.

Към момента районният прокурор на Пловдив Петър Петров подчерта, че събранит
е доказателства не установяват принуда или заплаха спрямо момчето, участващо в унизителния клип. Обвиняемите са заплашени от затвор до пет години.

След случилото се органите на реда не са получавали нови сигнали срещу Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката.

Комисията за защита от дискриминация също се зае със случая. Оттам коментираха, че има нарушение на закона и потъпкване на човешкото достойнство.

"Може да се наложи глоба, която първоначално е до 2000 лева, но впоследствие може да достигне до 20 000 лв. за всеки от така наречените инфлуенсъри", посочи Петър Кичашки, който увери, че ще приложат закона в цялата му строгост.