И аз, и клиентът ми желаем да кажем какво си спомня той от катастрофата, но ще го направим първо пред разследващите органи. Няма да е коректно и правилно да говорим първо извън разследването. Това заяви адвокат Венцислав Фоти, който защитава Начо Пантелеев, обвиняем по делото за катастрофата, при която живота си загуби Ферарио Спасов, предаде кореспондент на "Фокус“. Днес той се яви заедно с Пантелеев в Областна дирекция на МВР – Велико Търново, където Пантелеев е дал показания.

"Клиентът ми абсолютно съдейства. Нито се укрива, нито нещо подобно. Дори в 12:00 часа без няколко минути бяхме призовани от прокуратурата и в един вече сме пред полицията. Изказали сме пълно желание за съдействие и за всичко необходимо“, категоричен бе адвокат Фоти.

Той допълни и, че Начо Пантелеев му е споделил, че не помни цялата катастрофа, но защитникът изрази мнение, че клиентът му си спомнят по-голямата част от инцидента.

"Но аз също не знам какъв е механизма на настъпване на катастрофата, защото още няма заключения по автотехническата експертиза, а ако има на нас не са ни ги представяли такива“, каза още Венцислав Фоти.

Той коментира и прехвърлянето на досъдебното производство от прокуратурата във Велико Търново в тази в Ловеч като обясни, че това, според него, няма да има нито позитивно, нито негативно влияние върху разследването.

"Той с чувства много неприятно, съжалява за ситуацията. Пред мен е изразил готовност да съдейства и каквато и да е било наказателна отговорност, да си я понесе, в случай че бъде постановен съдебен акт в тази насока“, допълни Фоти.