В Деня на българската адвокатура, Адвокатската колегия в Смолян отбеляза професионалния си празник. На  празника присъстваха областният управител Стефан Сабрутев, главният секретар на Областна администрация Георги Кисьов, председателите на Окръжния и Административния съд Петър Маргаритов и Игнат Колчев, окръжният прокурор Недко Симов, съдии, прокурори, представители на съдебната система. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

"Колеги адвокати, отстоявайте правото, не потъвайте в апатия, разширявайте знанията си, пазете на пиедестал морала и проявявайте характер, защото имаме дълг към хората, които защитаваме!“, каза в приветствието си Елена Радева, председател на Адвокатската колегия в Смолян. Тя добави, че ролята на адвокатурата е да събужда гражданското общество и да обясни на възможно най-достъпен за гражданите език защо е необходимо и важно да се проведе съдебната реформа. По думите й, една силна обединена адвокатура може да бъде двигателят на подобна промяна.

Приветствие към членовете на Адвокатската колегия в Смолян направи областният управител Стефан Сабрутев.

"Вие, българските адвокати, сте достойни хора, с висок морал! Вярвам, че ще продължите да защитавате правата и интереса на гражданите и винаги да търсите справедливостта, което е Вашето призвание! На днешния ден Ви пожелавам да бъдете мъдри, независими и отговорни! Отстоявайте законността, човешкото достойнство, свободата на личността и човешките права!“, каза Сабрутев.