В съда в Пловдив продължават да гледат мерките на задържаните за участие в организирана престъпна група, предаде репортер на "Фокус".

49-годишният Въльо Петров е посочен като ръководител на ОПГ-то, негови помощници са били Милен Стоянов, Галин Колев, Мартин Ламбрев, като последните двама са действащи полицаи.

Спрямо ръководителя на престъпната група са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда.

Ето какво каза Въльо Петров в съда:

"Моля да ми бъде изменена мярката. Доводите на прокурора, че ще избягам и ще се укрия, са напълно несъстоятелни. Постът ми предполага ежедневна комуникация с феновете и гражданите. При призоваване в съда винаги ще се отзовавам".

Според адвоката му Константин Давчев останалите наричали Въльо "шефе", защото той заема пост заместник-търговски директор на футболния клуб. От думите на адвокатите стана ясно, че в случая са намесени лица от Хасково и Димитровград и там се водят други производства.

Става дума за бившия шеф на бившата силова групировка "777" в Димитровград Николай Атанасов (осъждан за убийство) и синът му Иван Атанасов. Лицата са забъркани в сложни финансови отношения, което според адвокатите трябва да се квалифицира като престъпление срещу собствеността, а не срещу личността.

Принудата за свидетеля да спре да изразява свободната си воля била заради публикации във Фейсбук. Освен това Въльо имал счупен гръбнак с 8 титаниеви винта, които скоро трябвало да му бъда извадени.