"Днешното съдебно заседание беше емоционално, делото се отложи. На първи март ще си вържем мартеничките в съда". Това заяви пред журналисти единият от адвокатите на ответниците - Николина Чакърова, предаде репортер на Агенция "Фокус". Назначено е вещо лице, имаше оспорване от едната, от другата страна, имаше нови доказателствени искания, допълни адвокатът. 

"Делото наистина набъбна, с доста доказателствен материал. Трябваше да бъде назначена тази експертиза, тъй като това, което отсрещната страна твърди, че е имало незаконна стачка, по-скоро се касае за един протест, който е започнал по Закона за стачките и протесните действия. Твърдя, че не е имало стачка в този момент, както и трябва да се установи действителната бройка на хората, които работят в МБАЛ-Добрич, тъй като има разминаване. Но това е въпрос на доказване от едната и от другата страна", коментира адв. Чакърова.

И съдът, и защитата на ответниците призоваха за доброволно уреждане на този спор, а изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич да оттегли исковата молба срещу определени медици. Това ще премахне конфликта, ще осигури нормална работна среда и хората няма да бъдат подлагани на дискриминация, категорична е адв. Николина Чакърова.

Жулиета НИКОЛОВА