Нова порция сигнали за автобуси без включени климатици подадоха пловдивчани в Plovdiv24.bg.

Автобус по линия № 20 от ЕГ "Пловдив" към центъра, в 14,35 вчера е пътувал без охлаждане. "Идва детето, питам го имаше ли климатик, то каза: пак нямаше. Звънях на телефона на общината, изключен е. Звънях на директора на предприятието, една жена вдигна и ми каза, че нищо не могат да направят. Как така общината нищо не може да направи?! Последната ни надежда сте вие, като медия" - разказа родител на ученик от Английската гимназия.

Друг наш читател е имал сили да ни изпрати пространно писмо на електронната поща:

"В момента имам невероятното удоволствие при 35° температура в 17:03 да се возя в най-невероятния градски транспорт в страната, а именно в гр. Пловдив.

Моля, обърнете внимание на прикачената снимка. Това, което ще Ви направи впечатление - отворени прозорци и отворената врата при шофьора (включително в движение). Това, което няма как да видите на снимката - климатикът, който НЕ РАБОТИ.

И искам да питам всички тези (без да добавям епитети) дето ни се кълнат в какво ли не преди и по време на изборите и най-вече кмета дето се бие в гърдите за щяло и нещяло - Къде сте през останалото време? Спите ли? Добре ли спите? Къде е контрола в градският транспорт?

Отговора: Добре си спят. Контролът и той спи.

После не мрънкайте, че има трафик, проблеми с него и тн. При тези ненормални условия пътуват възрастни хора! Ама какво Ви пука... те вашите родители вероятно не го използват този транспорт.

Гнус и погнуса от управата на Пловдив.

Бонус въпрос: Какво стана със системата, която щеше да позволи плащането с дебитни и друг тип карти в градският транспорт?

После говорите за европейска България... Няма я, не е имало и няма да има такава България!

Като сляза от тази каляска небесна ще Ви изпратя и регистрационният номер. Надявам се да публикувате този сигнал. И се надявам (вероятно напразно) тези в общината да излязат и да си свършат работата, за която им се плаща.".

За неработещ климатик в автобус № 116 ни сигнализира пловдивчанка. Жената се качила в 13,45 ч. на спирката при кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Пере Тошев" в посока бул. "Руски". Водачът карал с отворена първа врата, в опит да разхлади рейса. 

Друг наш читател ни изпрати снимка, запечатала температурата в автобус № 25. Дигиталният термометър е измерил 39,9 градуса. 

"Изпращам Ви снимки на автобус по линия 20. Видно от снимките климатик не работи, а навън е 37°. Убеден съм, че на шофьора не му е никак забавно и човекът няма вина. Убеден съм също, че на фирмата превозвач не й пука изобщо и едва ли нещо ще се промени" - пише друг пловдивчанин.

Потърсихме коментар от ОП "Организация и контрол на транспорта". "Служителите на предприятието са непрекъснато по проверки и не сме спирали. За всеки установен случай се налага отделна глоба" - коментира директорът Георги Стоилов

Все пак има и обнадеждаваща новина - в ОКТ е постъпила информация, че превозвачите взимат мерки и се оправят някои автобуси.