Окончателно съдът остави в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията на столичния булевард "Сливница". 18-годишното момче заяви в съдебната зала, че съжалява за случилото се и изказа съболезнования на прегазените пешеходци Ани и Явор.

Неговият защитник поиска постановяване на по-леката мярка домашен арест.

"Пред вас е изправено българско момче, което свири на китара в църковен хор, без криминални прояви в малкия си житейски път", каза пред съдебния състав Димитър Марковски, цитиран от БНТ.

Той заяви, че са налице гласни доказателства за присъствието на друг автомобил, който пресичал перпендикулярно пътното платно, като според адвоката неговото участие е решително и е важно да бъде определено в какъв момент се е случило това и дали е попречило на видимостта.

Обвинението срещу Адриан е за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека вследствие на движение с несъобразена скорост. Според първоначалната експертиза колата на момчето се е движила с над 100 км/ч при ограничение от 50.

Съдът потвърди мярката задържане под стража, като според съдебния състав обвиняемият е проявил самонадеяност, граничеща с безразсъдство. Решението е окончателно.