Административно наказание "глоба“ за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщиха от Районен съд - Варна.  Деянието е извършено на 13 юли миналата година във Варна. Вечерта на тази дата, 58-годишният подсъдим, под влияние на системно употребяван от него алкохол, за пореден път станал раздразнителен и агресивен, като започнал да тормози с обиди и заплахи жената, с която живеел на семейни начала.

Тогава, без конкретна причина, той й нанесъл побой, като в резултат на юмручен удар потърпевшата паднала на пода с разкървавявания по лицето. Детето им заварило майка си с отворена рана на скулата и подуто око. Било потърсено съдействие от полицията и пострадалата се снабдила с медицинско удостоверение за нараняванията.

За причиняването на лека телесна повреда в условия на домашно насилие – престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а от НК, Варненският районен съд призна за виновен 58-годишният подсъдим. Той е неосъждан досега. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.