Агенция "Пътна инфраструктура" обяви обществена поръчка за поддържане и ремонтни дейности на републиканските пътища на територията на Южен централен район. Процедурата е разделена на пет обособени позиции - за Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково, предаде репортер на "Фокус".

Прогнозната стойност на цялата обществена поръчка е 557 681 375 лева без ДДС. За поддържането на републиканските пътища на територията на Пловдивска област се предвиждат максимално 131 348 700 лева без ДДС.

Изпълнението на обществената поръчка, за всяка обособена позиция, включва извършване на текущ ремонт, текущо поддържане, превантивно поддържане, ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации като свлачищни явления, срутвания, изравяния, разрушения на мостови съоръжения, лавини, ситуации в резултат на бедствия, авария и/или природни явления, зимно поддържане. 

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е до 14 март включително. На 15 март в 15 ч. ще станат ясно кои са кандидатите.

Отделно от това е обявена и обществена поръчка за поддържане и ремонтни дейности на четирите автомагистрали "Хемус", "Тракия", "Марица" и "Струма", по обособени позиции.

Обособена позиция №3 касае АМ "Тракия" на територията на ОПУ София, ОПУ Пазарджик, ОПУ Пловдив, ОПУ Стара Загора, ОПУ Сливен, ОПУ Ямбол и ОПУ Бургас. Цялата поръчка за четирите магистрали е на обща стойност 715 692 030 лв. без ДДС. За АМ "Тракия" предвидената сума е 251 770 300 лева без ДДС.

Оферти и заявления се подават до 16 март включително, а на 17 март в 14 ч. ще се отворят предложенията.