Агенция "Пътна инфраструктура“ предприема мерки за укрепване на участъка от път III-606 Копривщица - Стрелча, пропаднал от проливните дъждове и наводненията. Предстои подготовката на документация за обявяването на обществена поръчка на проектиране и извършване на ремонтно-възстановителни работи на отсечката. Компрометираното трасе е при 21-ви км на третокласния път и обхваща пътния откос и част от пътното платно. Това налага да бъдат предприети укрепително-възстановителни работи на близо 60 метра от платното. По първоначални прогнозни оценки ремонтните дейности ще са за около 400 хил. лв. Третокласният път осигурява връзката на Подбалканския път I-6 с област Пазарджик и е основна комуникация за жителите на Копривщица с Пазарджишка и Пловдивска област, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура"

Движението в участъка при 21-ви км от път III-606 Копривщица - Стрелча се извършва в една лента. Трасето е обезопасено и сигнализирано с бализи. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и с повишено внимание.

Около 40 служители на Националното тол управление и на Агенция "Пътна инфраструктура“ помагат в отстраняването на авариите по пътищата в селата в Карловско. Специализирана техника на пътноподдържащите фирми участва в разчистването на щетите след наводнението.