99 нарушения, 6 образувани досъдебни и бързи производства и 5 задържани са част от резултатите при мащабната операция, проведена на 2 септември на територията на ОДМВР-Сливен, съобщиха от полицията. Акцията е проведена по разпореждане на старши комисар Димитър Величков по всички направления на дейност с цел противодействие на наркоразпространението, незаконната търговия с тютюневи изделия, незаконния добив и продажба на дървесина, престъпленията срещу собствеността, както и засилен контрол по пътна безопасност- установяване на водачи, употребили алкохол и наркотици.

В хода на операцията са проверени 826 лица, 444 превозни средства, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи, питейни и увеселителни заведения, търговски обект и части домове.

Съвместно със служители на РДГ-Сливен са извършени проверки на един отдел на държавна горска територия, стопанисвана от ДГС-Сливен, 2 склада за съхранение и продажба на дърва за огрев, както и 3 товарни автомобили, извозващи дърва за огрев. В три частни имота в селата Ябланово и Мокрен са установени случаи на незаконно съхранение на дърва за огрев, като по случаите се извършват проверки.

Съвместно със служители на ТД на НАП-Бургас, клон Сливен и Дирекция "Инспекция по труда-Сливен“  са извършени проверки на пунктова за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали в град Сливен и 7 заложни къщи. Проверките са с цел установяване на вещи, предмет на престъпление и контрабанда.

При проверки в 2 търговски обекта в град Котел е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки на световни марки, без съгласието на носителите на авторските права. Иззети са артикули на марките “ADIDAS“, "GUCCI", "NIKE". Образувани са досъдебни производства.

При извършена проверка на 56-годишна жена от град Сливен е установено, че същата  държи, около 6,5 килограма ситно нарязана суха, листна маса с мирис и цвят на тютюн и 49 бр. свити цигари без акцизен бандерол. Тютюна и цигарите са иззети. По случая в сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ –ОДМВР-Сливен е образувана преписка.

В частен имот в град Нова Загора полицейски служители са установили 55-годишен мъж, който държи акцизни стоки без бандерол- 170 кутии цигари марка "Royal Blue" и 47 кутии цигари марка "Karelia Slims". В хода на проверката от жилището е иззет един нерегистриран газов пистолет. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията е получен сигнал за взломен автомат в игрална зала в град Нова Загора. Нанесената щета е на стойност около 1700 лева. От проведените незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е мъж на 55 години от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на проверката са установени 99 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 77 акта и 22 фиша. Установени са водачи употребил алкохол и наркотични вещества- 1 е употребил алкохол над допустимото и 1 с употреба на наркотични вещества. Установено е управление на автомобили с поставени регистрационни табели, издадени за други МПС, за което са образувани 2 досъдебни производства. 27-годишна жена от град Раднево, водач на лек автомобил "Ситроен“, е отказала да бъде изпробвана за употреба на наркотични вещества.

В хода на операцията са издирени 12 лица, обявени за общодържавно издирване с мярка "установяване на адрес“. Осъществено е наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.