284 превозни средства и 339 лица са проверени по време на специализирана операция по метода широкообхватен контрол в Сливенско, с цел обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, превенция над поведението на водачите и пешеходци. Акцията е осъществена на 26 септември на територията на ОДМВР-Сливен от екипи на сектор "Пътна полиция“, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, съвместно с екипи на Агенция "Митници“, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“, Агенция "Пътна инфраструктура“ и БГТОЛ.

Проверките са извършени на места с интензивно движение, позволяващи извършването на проверка на голям брой автомобили и проявяване на нулева толерантност към нарушителите. Проверявани са водачи на автобуси, леки и товарни автомобили за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, редовни документи, техническа изправност, превозни документи на товарите, правоспособност и други.

Констатирани са 90 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установен е един водач с алкохол над допустимото, двама без застраховка "Гражданска отговорност, един автомобил без регистрационни табели. Санкционирани са водачи са използване на мобилен телефон по време на движение, без устройство "свободни ръце“, водачи и пътници без предпазни колани и други. На нарушителите са съставени актове и фишове. Установено е една лице, обявено за общодържавно издирване с мярка "установяване на адрес“. На място при проверките са връчени 23 електронни фиша за неспазване на скоростните режими.

Операциите по обезпечавана на обществения ред и пътната безопасност на територията на ОДМВР- Сливен продължават.