9 сигнала за пожар са получени в Русе през изминалото денонощие, информира кореспондент на "Фокус". 

От 23:02 часа на 27 март до 03:30 часа на 28 март служители от РСПБЗН – Бяла с два автомобила и техни колеги от РСПБЗН – Две могили с един автомобил са изпратени на главен път Русе – Бяла, заради сигнал за самозапалили се товарен автомобил, превозващ омаслени метални стружки.

Самозапалването е тръгнало от товара, като пожарът е обхванал и превозното средство. При инцидента не са пострадали хора, нанесени са щети.  Между 06:45 и 07:30 часа екипи на РСПБЗН – Бяла с два автомобила са се отзовали на сигнал за пожар в кухня на ресторант на адрес в гр. Бяла, където се е запалила аспирация над електрическа скара.

Пожарът е причинен от късо съединение. При инцидента на са пострадали хора. В 09:30 часа беленските пожарникари са реагирали и на сигнал за запален покрив на къща в Новград. Там е установено самозапалване на сажди в коминното тяло. Произшествието се е разминало без щети. Екип на РСПБЗН – Две могили, между 09:33 и 10:35 часа, е посетил адрес в гр. Две могили, заради паднало дърво на пътно платно. Дървото е отстранено. От 10:56 до 13:10 часа служители от РСПБЗН – Две могили са ликвидирали пожар, възникнал от късо съединение в кухнята на къща в с. Острица. Между 11:55 и 13:05 часа екип на ССОД – Русе с един автомобил е изпратен в ОУ "Олимпи Панов“ в Русе, откъдето са сигнализирали за опасно надвиснали ламарини от покрива на физкултурния салон на училището. Екипът е отстранил висящите ламарини. 

Служители от РСПБЗН – Две могили, за времето от 13:55 часа до 18:15 часа, отново са работили по произшествието със самозапалилия се товар в автомобил на главния път Русе – Бяла. В 22:15 часа е получено съобщение за падаща мазилка от фасада на жилищен блок в гр. Русе на ул. Борисова. Дежурният инспектор в оперативния център на пожарната е посетил адреса. Мястото е обезопасено със сигнална лента. Последното излизане на пожарникарите е било в 02:07 часа тази нощ. Екип на РСПБЗН – Ветово с един автомобил е изпратен на сигнал за запалени сажди в комин на къща в с. Ново село.

При пристигане на място е установено да горят и гредите покрай комина. Пожарът е ликвидиран до 04:20 часа.