Бебе на 9 месеца е било транспортирано до столична болница, заради изгаряния между първа и втора степен, научи "Фокус". Инцидентът е станал в петък. Опасност за живота на бебето няма.

Детето е от Благоевград. Било е прието в Спешен център - Благоевград, където лекарите са преценили, че то трябва да бъде транспортирано до клиниката по изгаряния към ортопедията на Пирогов.

Според майката на бебето до инцидента се е стигнало, докато е преобувала по-голямото братче на детето. В обясненията си тя е посочила, че то само се е заляло с тенджера с вряща на котлона вода.

От отдел "Закрила на детето“ в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството, информира БНТ.

От Държавна агенция за закрила на детето се самосезира и е уведомила всички органи за закрила. Като ще бъде преценено какви мерки трябва да бъдат взети в конкретния случай, след като станат готови резултатите от проверките, допълват от държавата телевизия.