880 деца и ученици от образователните институции във Великотърновска община научиха повече за живота и революционната дейност на Васил Левски. Чрез инициативата "Музей в куфар“ на Регионалния исторически музей, те имаха възможност да се докоснат до лични вещи на Апостола на свободата и да се запознаят с неговите завети, предаде кореспондент на "Фокус“.

От 6 до 22 февруари уредниците от културната институция д-р Атанаска Стамболийска и Михаил Стойчев изнесоха 19 урока на тема "Левский в сърцата ни“. В ролята на аниматори с униформа от Първата българска легия влязоха екскурзоводите Елин Александров и Петко Петкански.

Те влязоха в детските градини, където се запознаха с 445 деца от 1 до 4 група. Уроци за Дякона бяха изнесени и в десет училища от общината, като в тях се включиха 435 младежи от 1 до 7 клас.  Последните два урока бяха днес в детските градини "Райна Княгиня“ и "Иванка Ботева“.

"Музей в куфар“ на тема "Левский в сърцата ни“ е съвместна инициатива на Регионален исторически музей-Велико Търново и Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" към Община Велико Търново.