За времето от 25 до 31 март, на територията на ОДМВР-Стара Загора, в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, са проверени 3722 МПС и 6818 лица. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. Съставени са 1083 фиша и 243 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо осем водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като от тях шестима водачи са шофирали след употреба на алкохол до 1.2 промила, двама са управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират двама водачи, а двама водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 9 неправоспособни водачи. Установени са 852 нарушения на скоростните режими.

От обобщените данни: по метода "линеен контрол“ за същия период са извършени 193 проверки, установени са 156 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол е извършена една проверка, установени са 2 нарушения.