74-годишен перничанин е извършителя на кражбата на мартеници от парка в кв. "Изток", съобщиха от полицията в областния град.

След публикувани материали в средствата за масова информация и подаден сигнал от служители на община – Перник за кражба на мартеници от пейка в парка в пернишкия кв. "Изток", криминалисти от Второ РУ установиха извършителя. Буквално за часове полицаите влезли в дирите на 74-годишен жител на областния град и мартениците са иззети. Случаят предизвика вълна от възмущения в социалните мрежи след публикувания видеоклип, на който се вижда как мъж краде мартеници, поставени на пейка в новоизградения парк в кв. "Изток". Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура – Перник за отношение по компетентност.

Благодарение на доброто взаимодействие между ръководствата на ОДМВР – Перник и на Община – Перник подобни прояви не остават ненаказани. Това е поредния случай на разкрито противозаконно деяние, станало на територията на общината. В резултат на изграденото видеонаблюдение и непрекъснатото му разрастване средата за сигурност в общината е подобрена значително.