През месец декември 2022 г. в област Враца са регистрирани 73 пътно-транспортни произшествия, от които 16 са тежки, се посочва в отчета на МВР-Враца, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. При катастрофите са ранени 24 граждани. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са с 13 повече, загиналите са с двама по-малко, а ранените са с 3 повече. През месеца за установени нарушения на водачите са съставени 494 акта, 2 277 обикновени фиша и 1153 електронни фиша/клипа, издадени за установени нарушения на скоростта.

Установени са и 55 водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. За неизползване на обезопасителни колани и каски са наложени 91 глоби, за неправоспособност – 40, за шофиране без задължителна застраховка "Гражданска отговорност“ – 44.

През месеца са издадени 193 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки по ЗДвП, като са прекратени регистрациите на 58 МПС. Проведени са 29 специализирани полицейски операции по безопасност на движение по пътищата. Изпратени са 26 сигнални писма за осигуряване безопасността на движението по пътищата.