Започна монтирането на коледната украса в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Общински служители поставят коледните светлини в града и по огромната елха на площад "Севтополис". Богато украсена ще бъде не само централната част, но и целият град, който ще грейне със светлините на над 700 хиляди лампички.

В празнична украса ще светнат и трите входни артерии на Казанлък – от изток, запад и север, а на юг до надлеза към "Арсенал" ще бъдат поставени специални елементи. LED-осветителни тела, колесницата на Дядо Коледа и самият той, светещи еленчета, детски кът и други красиви елементи ще създадат Коледната приказка в Града на розите. До момента са поставени голяма част от съоръженията, които ще допринасят за празничното настроение.

На 8 декември в 16:30 ч. ще грейне и Коледната елха в центъра на града. В програмата са предвидени много различни изненади като Коледно-Новогодишна фиеста на децата на Казанлък; Посрещане на Дядо Коледа в центъра на града; Веселие край празничната елха с участието на Станимир Нанчев – Стенли, и деца от Вокална група "Искрица“ с музикален педагог Стефка Денева; Световноизвестният DJ BROOKS от Нидерландия е специален гост на празника, а след тържеството по запалване на коледните светлини следват красиви фойерверки в небето.