Успешна кампания за доброволно и безвъзмездно кръводаряване се проведе в Дупница. Това съобщиха за "Фокус“ организаторите на кампанията "Ротаракт клуб“ -  Дупница. В рамките на два дни 70 души успяха да дарят кръв в обособения пункт, разположен в заседателната зала на Общината. Самата акция беше под надслов "В кръвта ти е да спасяваш животи“.

"Благодарим на всички 70 герои, които отделиха от времето си и дадоха част от себе си, за да спасят нечий живот. Благодарим и на тези 41 човека, които вече са част от регистъра за потенциални дарители на стволови клетки“, споделиха организаторите.

Те благодарят на всички доброволци и на екипа от отделението по трансфузионна хематология – Кюстендил с ръководител д-р Десислава Илиева.

"Благодарим на дупничани, които не останаха безразлични към инициативата и нейната значимост и които доказаха, че доброто може да бъде заразно“, казаха със задоволство младите хора от "Ротаракт клуб -Дупница“.

Те посочиха, че доброволното кръводаряване оказва животоспасяваща роля при много хора, както и подпомага и ускорява лечебния процес при други. Такива акции приобщават повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство.